Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
TONGSCHAR - vis van de maand DECEMBER 2019
Deze maand heeft VLAM de tongschar verkozen! Deze wordt ook wel melktong genoemd, vanwege het wittere, zachtere vlees dan dat van een gewone zeetong. De tongschar komt voor van Ijsland tot de golf van Gascogne. Onze vissers vangen jaarlijks ongeveer 1000 ton van deze populaire vis. De vis groeit traag en kan tot 70cm lang worden. In de winkel vind men doorgaans tongscharren van 15 tot 25cm. Meestal wordt tongschar ontveld en in filets (4 per vis) verkocht. Let op, verwar hem niet met de ...
Eindejaarsdegustatie zaterdag 7 december
Nog op zoek naar de perfecte champagne om met de feestdagen te klinken? Geen idee welk hapje te serveren met Kerst? Of heeft u zin om onze winkel eens te (her)ontdekken? Kom dan zeker naar onze eindejaarsdegustatie op zaterdag 7 december vanaf 11 uur. Laat ons u verrassen met bijvoorbeeld de frisse, fruitige toets in onze Nicolas Feuillatte Champagnes, de zachtheid van onze Belgische oesters Ostendaise of de delicate smaak van onze feestelijke hapjes van gerookte steur en maak kennis met ...
Openingsuren tijdens de feestperiode december 2019
Tijdens de feestdagen is  STELOY  elke dag geopend vanaf dinsdag 10  december t.e.m. zaterdag 4 januari.   10, 11, 12, 13, 14  / 17, 18, 19, 20, 21 / 26, 27, 28 december volgens de normale uren:  Dinsdag t.e.m. vrijdag: 8u30 - 13u & 14u - 18u  Op zaterdag: 8u30 - 17u30 (doorlopend)   Let echter op de afwijkende openingsuren op de volgende dagen: Op zondag 15/22/29 & ...
Dinsdag 12 november gesloten
Omdat maandag onze vaste sluitingsdag is, zijn wij dinsdag 12 november ook een dagje gesloten n.a.v. Wapenstilstand (11/11). 
Vis van de Maand September: HEEK
De keuze voor Vis van de Maand is in september naar de heek gegaan, die ook wel ‘mooie meid’ genoemd wordt. Deze roepnaam getuigt van het feit dat vissers zeker gevoel voor humor hebben, want je kan heek niet bepaald moeders mooiste noemen!   Heek is een Europese vis die voorkomt van noord tot zuid. Vooral in Spanje en Italie is hij zeer populair. Bij ons wordt hij echter niet actief bevist, wat ook impliceert dat de aanvoer onzeker is.   Hij valt onder de familie van de ...
CATCH OF THE WEEKEND - HEILBOT
Dit weekend hebben we prachtige, wilde Atlantisch witte heilbot aan de uitzonderlijke promotieprijs van € 29.90/kg (ipv € 56.80) in onze netten kunnen strikken!    Deze heerlijke, stevige witte vis is werkelijk op elke manier lekker! Bak hem in de pan of in de oven, gebruik heb in de vissoep, stoofpotjes of tajine, of ...!
GEEN ZOMERSLUITING
De ganse zomer staat het STELOY-team voor u paraat!   Opgelet: op donderdag 15 augustus (moederdag) zijn wij enkel open van 10 - 12u voor het afhalen van bestellingen.
Seizoen Zeeuwse bodemcultuur mosselen van start op 26 juni
Vanf woensdag 26 juni zijn er op nieuwe Zeeuwse mosselen bodemcultuur te verkrijgen. Deze arriveren vanaf de namiddag, rechtstreeks uit Yerseke!
De Nieuwe Maatjes zijn gearriveerd!
Vanaf vandaag, woensdag 12 juni, zijn de Hollandse Nieuwe Maatjes er eindelijk weer!   De term ‘maatjes’ is afgeleid van ‘maagd’ en slaat op het feit dat de haring een paar weken na de paartijd is gevangen en nog geen nieuwe hom en kuit heeft gevormd. De jonge vissen zijn niet geslachtsrijp en produceren sperma noch eitjes. Haringen die na de maand juli worden gevangen, mogen geen maatjes meer worden genoemd. Zij worden bv. opgelegd in het zuur (pekelharing).   ...
ROG - vis van de maand JUNI 2019
VLAM koos deze maand om de rog nog eens in de spotlight te zetten! Dit is een heerlijke, veelzijdige, maar vaak (vooral bij de jongere generaties) niet goed gekende vis. Hij is nochtans heel gemakkelijk klaar te maken!   Rog heeft geen echte graten. Hij leeft in de Atlantische kustgebieden van Europa en Afrika. Roggen eten voornamelijk schaal- en schelpdieren, en bodemvissen. Ze worden bijna steeds onmiddellijk gefileerd omdat alleen de ontvelde vleugels commercieel ...
Pinksterweekend
Naar aanleiding van het Pinksterweekend is STELOY ook gesloten op maandag 10 en dinsdag 11 juni.  De rest van de week zijn wij natuurlijk geopend volgens de normale uren!
Babykreeftjes zijn er weer!
In mei leggen niet alleen de vogeltjes een ei, de natuur heeft ook nog heel wat anders voor ons in petto!    We verwelkomen opnieuw de babykreeften, smakelijke kleine kreeftjes van 300 à 400gr, die slechts enkele weken per jaar mogen gevangen worden. Wees er dus snel bij! Best bestel je op voorhand, via mail, online, in de winkel of telefonisch.   
CATCH OF THE WEEK - HEILBOT
Deze week hebben we prachtige, wilde Atlantisch witte heilbot aan de uitzonderlijke promotieprijs van € 30.00/kg (ipv € 56.80) in onze netten kunnen strikken!    Deze heerlijke, stevige witte vis is werkelijk op elke manier lekker! Bak hem in de pan of in de oven, gebruik heb in de vissoep, stoofpotjes of tajine, of combineer hem eens met asperges!
GEEP & HONDSHAAI - VIS VAN DE MAAND MEI 2019
In mei leggen niet alleen de vogeltjes een ei, de natuur heeft ook nog heel wat anders voor ons in petto!    Vanaf begin mei is de verkoop van geep, ook wel gekend als meivis of groengraat, weer gestart. Deze vis, met zijn haringachtige smaak, leent zich uitstekend om te grillen of te bakken. Zoals de naam zelf zegt, lijkt hij een groene graat te hebben.    Ook hondshaai werd door VLAM als Vis van de Maand gekozen. Deze stevige, budgetvriendelijk vis is door de ...
Wijntasting op 20 april 2019
Om het Paasweekend goed in te gaan, verwent STELOY je met een kleine wijntasting op zaterdag 20 april.   Je kan hier ons nieuwe gamma van Musso wijnen proeven (van het Spaanse wijnhuis Casa Rojo) alsook de bejubelde champagne Canard-Duchêne Cuvée Leonie brut, van het tweede grootste champagnehuis in Frankrijk (°1868).     Nog inspiratie nodig voor Pasen? Bekijk hier onze suggestiefolder en bestel online!
Paasactie kaviaar
Bij aankoop van 50 gram of meer Royal Belgian Caviar ontvangt u een gratis parelmoeren lepeltje!   Bekijk hier ons gamma!
Pasen 2019
Hoera, april! De lente is begonnen en met stukjes en beetjes mogen we er al van genieten!    Binnen 2 weken is het Pasen, en hopelijk kan iedereen dan smullen van een feestelijke tafel, gecombineerd met wat zonnestralen. Bekijk daarom snel onze Paasfolder (hier) voor de lekkerste suggesties!   Paaszondag 21 april kan je bij STELOY terecht tussen 10 en 12u voor het afhalen van bestellingen. Let op, Paasmaandag 22 en dinsdag 23 april zijn we gesloten!    Ook enkele ...
Aspergeseizoen van start!
Sinds deze week zijn er weer terug asperges! Zowel lekkere bereidingen als gewoon heerlijk verse asperges kan je nu terug bij STELOY verkrijgen.   Het seizoen van de Zeeuwse mosselen daarentegen is helaas afgelopen.
Valentijn 14 februari 2019
Vier de ganse week!
VERWEN UZELF EN UW PARTNER MET EEN HEERLIJK VALENTIJNSDINEETJE GEDURENDE DE GANSE WEEK!!   Van DINSDAG 10 tot en met ZONDAG 17 FEBRUARI kan u bij ons terecht voor één van onze heerlijke Menu's d’Amour!                                                                       ...
WIJTING verkozen tot vis van 2019
VLAM verkoos voor 2019 wijting tot vis van het jaar.   Deze licht verteerbare en budgetvriendelijke vis is het populairst in filets. Ideaal te bakken in de pan, de oven of te verwerken in een stoofpotje! Hij is het hele jaar verkrijgbaar, maar van juli tot maart op zijn best.
NOORDZEEKRAB - vis van de maand NOVEMBER 2018
Noordzeekrab is absoluut top in het najaar. De smaak is licht zoet en zelfs wat verfijnder dan die van kreeft. NU AAN PROMOPRIJS €19.90/KG (levend of gekookt) ipv €24.80!   Hoe bereid je noordzeekrab het best? Met deze tips en verse noordzeekrab maak je geweldig lekkere gerechten. Een levende krab mag je nooit onmiddellijk in kokend water doen. Dan komen de poten en scharen los. Wikkel de krab daarom eerst in een vochtige handdoek en leg ze minstens een uur in de diepvries. Zo ...
RODE POON - vis van de maand OKTOBER 2018
Rode poon kennen we ook als knorhaan of rouget (niet te verwarren met rouget barbet!), en is door VLAM verkozen tot vis van de maand februari.   Vraag uw gratis recept in de winkel of vind meer info op de site van VLAM.   Rode poon heeft een heel typische vorm: een dikke en ‘gepantserde’ kop, en waaiervormige borstvinnen waarmee hij over de zeebodem lijkt te lopen. Door het trillen van zijn zwemblaas brengt hij een knorrend geluid voort, daarom ...
PLADIJS - vis van de maand SEPTEMBER 2018
Back to school met pladijs!   Pladijs is een goedkoop, veelzijdig platvisje (ook gekend als schol) dat op vele manieren kan worden klaargemaakt. Panklaar of gefileerd, met of zonder vel, stomen, pocheren, bakken, grillen, paneren... het kan allemaal!   Pladijs is volop in het seizoen van juni tot en met oktober. Er is dan grote aanvoer, en de noordzeepladijzen hebben dik visvlees. Ze worden door onze vissers ook op een duurzame en milieuvriendelijke manier gevangen. Met een rijke ...
De ganse zomer geopend!
STELOY is de ganse zomer doorlopend open. We wisselen elkaar af om op vakantie te gaan, in plaats van de winkel te sluiten. Je kan dus de hele zomer bij ons terecht voor heerlijke vis, lekkere maatjes en uitstekende mosselen.   Uiteraard zijn we wel gesloten op zaterdag 21 juli, onze Nationale feestdag. Ook 15 augustus is een feestdag, maar omdat het dan Moederdag is kan je wel bij ons terecht voor het afhalen van bestellingen tussen 10 en 12u.   Fijne vakantie gewenst vanwege het ...
Zeeuwse BODEMCULTUUR mosselen vanaf 19 juni 2018
Hoera, vanaf dinsdag 19 juni 2018 begint eindelijk het echte mosselseizoen met bodemcultuur mosselen!   STELOY verkoopt altijd de grootste sortering, namelijk Goudmerk. Let op, in het begin van de seizoen zijn zelfs de goudmerk mosselen nog aan de iets kleinere kant. Pas vanaf het najaar (september) beginnen de mosselen pas echt te volgroeien, en zijn ze eigenlijk op hun best.   Bestel ze snel, want de aanvoer per dag is beperkt, gezien wij altijd met zo vers mogelijke producten ...
Wijntasting op 16 juni 2018
Op 16 juni organiseert STELOY een wijntasting van een nieuw assortiment wijntjes van wijnhuis Neleman. Uiteraard gaat deze proeverij gepaard met enkele hapjes. Tussen 11 en 16u ben je welkom om van al dit lekkers te komen genieten.   Neleman wijnen zijn biologisch en worden dus zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen of toevoegingen gemaakt. Want hoe oorspronkelijker en mooier de natuur, hoe oorspronkelijker en mooier de wijn. Het drinken van mooiere wijn geeft mooiere ...
SCHELVIS - VIS VAN DE MAAND JUNI 2018
Velen denken bij schelvis niet meteen aan culinaire hoogstandjes; maar niets is minder waar! Het visvlees van de vaak ondergewaardeerde schelvis is zachter en fijner dan dat van kabeljauw, zeer smakelijk en eveneens voor alle bereidingen geschikt; je kan hem bakken, klaarmaken in de oven, gebruiken in de vissoep…   Ook zijn lever wordt beschouwd als een ware delicatesse! Zo op een toastje, of te gebruiken in een gerecht, boordevol omega-3 en vitamines. Noem het gerust ...
BABYKREEFT EN GEEP / MEIVIS 2018
In mei leggen niet alleen de vogeltjes een ei, de natuur heeft ook nog heel wat anders voor ons in petto!    Vanaf begin mei is de verkoop van geep, ook wel gekend als meivis of groengraat, weer gestart. Deze vis, met zijn haringachtige smaak, leent zich uitstekend om te grillen of te bakken. Zoals de naam zelf zegt, lijkt hij een groene graat te hebben.    Ook verwelkomen we de babykreeften, smakelijke kleine kreeftjes van 300 à 400gr, die slechts ...
ROG - vis van de maand MEI 2018
VLAM koos deze maand om de rog nog eens in de spotlight te zetten! Dit is een heerlijke, veelzijdige, maar vaak (vooral bij de jongere generaties) niet goed gekende vis. Hij is nochtans heel gemakkelijk klaar te maken!   Rog heeft geen echte graten. Hij leeft in de Atlantische kustgebieden van Europa en Afrika. Roggen eten voornamelijk schaal- en schelpdieren, en bodemvissen. Ze worden bijna steeds onmiddellijk gefileerd omdat alleen de ontvelde vleugels commercieel ...
Paaszondag open voor bestellingen, 2 en 3 april gesloten!
Geen feest zonder STELOY! Bij ons kan je terecht voor de beste verse producten en de lekkerste bereidingen. Zelf koken of gewoon lekker makkelijk een schotel afhalen, het kan allemaal. Ook Paaszondag 1 april (geen grapje!) zijn we open tussen 10 en 12u voor het afhalen van uw bestellingen. Paasmaandag 2 en ook dinsdag 3 april zijn wij dan gesloten.   Bestellen kan tot 1 dag op voorhand via de webshop, per mail (bestel@steloy.be) of telefonisch op 03/449.96.68.
ZEEDUIVEL - VIS VAN HET JAAR 2018
VLAM,  heeft samen met de visserijsector voor de 30ste keer een Vis van het Jaar gekozen. Met deze actie brengen zij elk jaar een andere vis onder de aandacht en illustreren we dat vis (van bij ons) eindeloos variatie toelaat.   Kortom, met vis, vers opgevist door onze vissers, zit u altijd goed. Dit jaar zetten ze de ZEEDUIVEL in de kijker. Deze vis, ook gekend als lotte of staartvis, heeft heel wat troeven. Hij is (op een dikke middengraat die wel een been lijkt na) ...
Skrei, de Noorse reiziger 2018
Skrei is de bijnaam voor de Noorse kabeljauw in de periode tussen janauri en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paaien. De naam Skrei is afgeleid van het Oud-Noorse woord skrida, dat zoiets als 'reizen' betekent.    Skrei is dus enkel in deze periode van het jaar vers te verkrijgen. Het vlees is steviger dan dat van de Hollandse kabeljauw (die meestal in de supermarkten terechtkomt, omdat hij goedkoper is), maar ...
Valentijn 14 februari 2018
Vier de ganse week!
  VERWEN UZELF EN UW PARTNER MET EEN HEERLIJK VALENTIJNSDINEETJE GEDURENDE DE GANSE WEEK!!   Van ZATERDAG 10 tot en met ZATERDAG 17 FEBRUARI hebben wij voor u een lekker  Menu d’Amour  uitgezocht!                                                                           ...
Wij zijn uitzonderlijk gesloten op 30 en 31 januari en 1 februari 2018!
Dindsdag 30, woensdag 31 januari en donderdag 1 februari 2018 zijn wij er even tussenuit. Vrijdag en zaterdag kan je natuurlijk weer gewoon bij ons terecht. Plaats ondertussen gerust je bestelling via onze webshop of via bestel@steloy.be!