Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
ZEEDUIVEL - VIS VAN HET JAAR 2018

VLAM,  heeft samen met de visserijsector voor de 30ste keer een Vis van het Jaar gekozen. Met deze actie brengen zij elk jaar een andere vis onder de aandacht en illustreren we dat vis (van bij ons) eindeloos variatie toelaat.

 

Kortom, met vis, vers opgevist door onze vissers, zit u altijd goed. Dit jaar zetten ze de ZEEDUIVEL in de kijker. Deze vis, ook gekend als lotte of staartvis, heeft heel wat troeven. Hij is (op een dikke middengraat die wel een been lijkt na) volledig graatloos en lekker stevig, dus ideaal om te bakken, te grillen of in een stoofpotje of tajine te gebruiiken.

 

VLAM heeft een receptenfolder samengesteld met enkele lekker gerechten met zeeduivel. De recepten werden uitgewerkt door NorthSeaChef Pieter Lonneville, van restaurant Tête Pressée in Sint-Michiels- Brugge. Deze krijg je gratis bij STELOY!

 

Van deze lelijkerd (want hij heeft een grote brede kop) is meestal enkel de achterkant terug te vinden, vandaar de benaming staartvis, maar deze week liggen er bij STELOY zowel hele exemplaren in de toog, alsook babylottes.