Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
Vis van de Maand September: HEEK

De keuze voor Vis van de Maand is in september naar de heek gegaan, die ook wel ‘mooie meid’ genoemd wordt. Deze roepnaam getuigt van het feit dat vissers zeker gevoel voor humor hebben, want je kan heek niet bepaald moeders mooiste noemen!

 

Heek is een Europese vis die voorkomt van noord tot zuid. Vooral in Spanje en Italie is hij zeer populair. Bij ons wordt hij echter niet actief bevist, wat ook impliceert dat de aanvoer onzeker is.

 

Hij valt onder de familie van de kabeljauwachtige, maar heeft zijn eigen orde. Het is echter makkelijker om hem gewoon als een kabeljauwachtige te beschouwen, want elke bereiding die je met kabeljauw kan maken, kan perfect ook met heek. Heek heeft een zachte smaak en stevig vlees als het eenmaal gegaard is (in rauwe toestand is het vlees eerder slap te noemen, maak hem daarom ook best klaar op het vel). Tot slot is een bijkomend voordeel ook nog dat hij een iets zachter prijsje heeft dan kabeljauw!

 

Ook nog even het vermelden waard: het mosselseizoen is volop aan de gang! Hoewel het terrasjesweer helaas afneemt, zijn de mosselen nu pas op hun best. Zeker de moeite waard om er van te genieten en het zomerse gevoel nog even terug op te roepen!