Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
TONGSCHAR - vis van de maand DECEMBER 2019

Deze maand heeft VLAM de tongschar verkozen! Deze wordt ook wel melktong genoemd, vanwege het wittere, zachtere vlees dan dat van een gewone zeetong. De tongschar komt voor van Ijsland tot de golf van Gascogne. Onze vissers vangen jaarlijks ongeveer 1000 ton van deze populaire vis. De vis groeit traag en kan tot 70cm lang worden. Meestal wordt tongschar ontveld en in filets (4 per vis) verkocht.
Let op, verwar hem niet met de (inferieure) scharretong!

 

Tongschar behoort net zoals Zeetong en Pladijs tot de familie van de platvissen. Het is een erg veelzijdige vis die zacht en romig smaakt. Hij zal je bekoren, eender hoe je hem klaarmaakt. Bakken, grillen, pocheren of stomen, het kan allemaal!
Bekijk bijvoorbeeld dit heerlijk stoomreceptje, “Feestelijke Tongscharrolletjes met grijze garnalen” op onze receptenpagina.

 

Een zeer lekkere wijn voor bij tongschar is onze San Marzano - Salento IGP Edda Bianco.

 

Tongschar is heel het jaar verkrijgbaar maar op zijn best van augustus tot maart! Van smaak kan je deze vis vergelijken met Noordzeetong. Dus ook alle recepten met Noordzeetong kan je vervangen door Tongschar. De combinaties zijn eindeloos met deze gemakkelijk te bereiden vis.