Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
HONDSHAAI - vis van de maand MAART 2020

Voor maart koos VLAM voor hondshaai als vis van de maand. Hondshaai, of soms ook wel hondje genoemd, is een kraakbeenvis. Een kleine, slanke haai met een korte brede snuit en vele, kleine donkerbruine vlekken op een lichtbruine tot grijze huid. De huid is ruw en voelt aan als schuurpapier.
 

Vroeger werd deze vis dikwijls aangeboden als zeepaling. Maar door de nieuwe wetgeving op visbenamingen moeten deze haaitjes volgens hun soortnaam genoemd worden en dus ook zo verkocht worden.


 

Hondshaai is een lekkernij waar je het hele jaar van kan genieten, maar piekt vooral in het voorjaar. De vis is stevig van vlees waardoor je er enorm veel mee kan bij je bereidingen. Wordt gebruikt in ragouts, dikke wintersoepen, maar ook gerookt of in zuur opgelegd, gelakt, gesmoord of bijvoorbeeld een moot op de barbecue, allemaal zeer lekker!

De budgetvriendelijk vis is door de weinige hoeveelheid graten ook uitermate geschikt voor stoofpotjes! Daarom kozen wij voor het Zuiders stoofpotje van hondshaai als receptsuggestie.

 

Als wijnsuggestie stellen wij graag onze CARE Trio White Blend voor omdat deze een volle fuitige smaak heeft en ideaal past bij deze vis.