Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
LANGOUSTINE - vis van de maand MEI 2020

Deze maand zetten we de langoustine in de kijker! Langoustines zijn kleine zeekreeften die 15 tot 20 centimeter lang zijn. Net als bij kreeften zijn de voorste poten sterker ontwikkeld en eindigen in scharen. Deze bevatten bij langoestines echter niet veel vlees. De langoustine wordt ook nieroogkreeftje genoemd door zijn niervormige ogen. De Italiaanse naam voor langoustine is scampo (meervoud scampi), maar in België gebruiken we deze naam voor reuzengarnalen, niet voor langoustines.

 

Er zijn verschillende manieren om een langoustine klaar te maken. Zowel in de pan als op de barbecue of in de oven zijn ze zeer lekker. Vaak worden ze ook gebruikt om gerechten af te werken of extra te decoreren.


Pocheer verse langoustines enkele minuten. Laat de koppen eraan zitten, want daarin zit de meeste smaak. Laat ze in het kookvocht afkoelen. Dit kookvocht is een goede basis voor soepen en sauzen. Om de langoustines te pellen, breekt u eerst de staart af en vervolgens verwijdert u het schild. Het vlees in de scharen is moeilijker te verwijderen, maar de smaak is minstens even lekker. Met behulp van een kreeftenvorkje gaat dit eenvoudiger.

 

Langoustines zijn veel minder lang houdbaar dan bijvoorbeeld kreeft of krab. Vries ze daarom best onmiddellijk in als u ze niet consumeert op de dag van de aankoop.

 

 

Bij STELOY hebben we naast verse rauwe langoustine, ook verse gekookte langoustine en tartaar van langoustines (diepvries).


 

Een heerlijk gerecht met langoustines dat wij deze maand graag mee in de spotlight zetten is Langoustine met zeekraal en puree van aardpeer.


 

Onze wijnsuggesties bij deze vis zijn The Fishwives Club – Sauvignon Blanc, The Fishwives Club – Pinotage Rosé of San Marzano - Gran Trio Bianco.

 

 

Bestel snel de langoustines, groenten, wijnen,… kortom alles wat u nodig heeft via onze online winkel of neem contact met ons op via info@steloy.be of via het nummer 03/449.96.68. Wij helpen u graag verder!