Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
Geep! Voorloper van het zomerseizoen 2020!

Het seizoen van de Geep is weer aangebroken! Geep wordt enkel vanaf eind april tot begin juni aangeboden, vandaar ook zijn bijnaam als “meivis”.

 

Het is één van de mooiere vissen van België en Nederland en wordt ook wel eens “de speer van Neptunus” genoemd door zijn slanke zilveren lichaam waarmee hij als een pijl snel door het water kan bewegen. De geep is een palingachtige vis met een lange snuit en scherpe tandjes. Deze vis is een zeer goede zwemmer en volgt ongeveer het migratiepatroon van de makreel. Hij komt voor van Noorwegen tot de Middellandse zee.


 

Geep is een budgetvriendelijke vis en wordt meestal als hele vis aangeboden. Het visvlees is blank en vol van smaak. Heel kenmerkend bij deze vis zijn de graten! Die zijn blauwgroen fluorescerend van kleur! Vandaar ook zijn andere bijnaam "groengraat". Omdat het toch wel een lastige klus is om Geep schoon te maken, bieden wij deze panklaar voor u aan.


 

Deze magere vis is vooral geroosterd heel lekker, ideaal voor op de barbecue dus!
Hij kan ook door de bloem gehaald worden en dan gebakken worden (à la meunière) of gebruik hem in recepten voor paling, zoals paling in het groen bijvoorbeeld.
Geep is ook lekker gerookt en is verder ook uitstekend bij de bereiding van vissoepen. Genoeg manieren dus om deze lekkere vis op uw bord te brengen!

 

Een lekker receptje voor uw al wat inspiratie te geven is de Gepaneerde geep met asperges.

 

 

 

Vraag er naar in onze winkel of bestel snel via onze online winkel uw panklare geep.