Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
ZEEPALING - vis van de maand MAART

De derde vis van het jaar 2016 is hondshaai geworden, in de volksmond vaak gekend als zeepaling. 

Hondshaai is terug van nooit weggeweest! Deze vis werd eerder al verkozen tot vis van het jaar in 2015, en sinddien geniet hij van flink wat persaandacht en culinaire interesse. In geen tijd werd de hondshaai een echte Bekende Vis.

 

Van hondshaai is het  een heel jaar genieten. Vroeger werden ze, gestroopt en in moten, verkocht als zeepaling. Het vlees lijkt, met zijn zachte structuur, namelijk heel erg op dat van rivierpaling. Die benaming mag echter wettelijk niet meer. 

 

Met het smakelijke, zachte maar stevige vlees kan je alle kanten op. Hondshaai is heerlijk in ragout of vissoep, maar ook gewoon gebakken of in zuur opgelegd smaakt hij fantastisch.

 

Best is hem altijd te bestellen, want de dagelijkse oplage is beperkt!