Nieuws
Blijf op de hoogte van evenementen en activiteiten
Gastblog Onderduiken.be :
Pasta met rode poon

Vanaf nu presenteert STELOY jullie wekelijks een receptje vanop de blog van Gilles & Caro; Onderduiken.be.

Zij bloggen over lekker eten en lekker ontspannen, onder andere door te duiken.

 

Rode poon?

Afgelopen zondag maakten we rode poon. Rode poon werd in het jaar 2012 verkozen tot vis van het jaar. Dat wil niet zeggen dat hij dit jaar daarom minder lekker is. Het is een stevige vis met een heerlijk diepe smaak. Daarnaast wordt rode poon ook wel knorhaan genoemd. De reden hiervoor is het knorrend geluid dat wordt veroorzaakt door trillingen van de blaas.

Het gerecht

We serveren de filets met linguine en een tomatensaus. Wat een heerlijk, comfortabel zondagavond gerecht! We kregen van de zus van Caro (van viswinkel STELOY) nog een paar 100 gram mosselen erbij. Daar wisten we wel raad mee. We kookten de mosselen, en gebruikten het vocht als basis voor onze saus. De mosseltjes zelf waren ideaal om het gerechtje mee af te werken. Je kan dit recept echter perfect zonder mosselen klaarmaken.

Hier kan je rode poon online bestellen.

 

– C&G –

 

Het recept vindt je op de site van STELOY zelf, of kan je lezen op www.Onderduiken.be !