TasteofHendrickx.be" />
Oesters met champagnesaus


Type I Aperitiefhapje
Duur I 10-20 min
Vissoort I Oester
Ingredi├źnten voor 4 personen
I
Creuses Gillardeau - naar 'goesting'
I
Schuimwijn - 1 glas
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 1/2
I
Peper en zout - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Eieren - 2 dooiers
I
Boter - 2 eierdopjes
I
Geraspte kaas - naar smaak
Bereiding
Open de oesters en vang het sap op.
Laat de champagne (of schuimwijn) en oestersap en zachtjes inkoken en breng op smaak met peper en zout. Voeg de 2 eierdooiers toe en klop de vloeistof op een zacht vuurtje luchtig. Haal af het vuur en klop de geklaarde boter erdoor. Voeg er enkele druppels citroensap aan toe.

Verdeel dit mengsel over de oesters, werk af met wat geraspte kaas naar smaak en plaats ze onder de gril.
Plaats een 10-tal minuten onder de gril.

Tip: beschik je niet over speciale oesterborden waardoor de oesters de neiging hebben om om te vallen? Strooi dan flink wat grof zout op de plateau, waardoor de oesters mooi blijven staan.In de oven zelf kan je dit ook oplossen door de oester op wat licht verfrommelde aluminiumfolie te plaatsen.


Foto: TasteofHendrickx.be
Ook lekker
I Stengel met Gravad Lax
Snij de gravad lax in reepjes. Wikkel deze om de grissini. Werk eventueel af wet wat dille, look van venkel en/of peterselie voor de kleur.
I Vistajine met safraan en gember
Olijfolie in de tajine verhitten en daarin de ajuin en de wortelen aanstoven. ...
I Aspergeroomsoep
Breng in een grote pot ongeveer 3 liter bouillon aan de kook. ...
I Gepocheerde eitjes
Het perfect gepocheerde ei in 7 stappen: ...