Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto


Type I Hoofdgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Kabeljauw
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Kabeljauwhaasje - wild - 4 x 200 gr
I
Rode pesto - 200 gr
I
Broodkruim - 1 eetlepel
I
Sjalot - 1
I
Witte wijn -
I
Risottorijst - 400 gr
I
Groentenbouillon -
I
Tomatensap/passata -
Bereiding
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst toe. Maak de risotto klaar zoals op de verpakking beschreven, maar vervang de helft van de bouillon door tomatensap/passata. Kruid naar smaak met peper en zout, en wat basilicum, oregano, ...

Plaats ondertussen de kabeljauwhaasjes in een ovenschotel. Vermeng de rode pesto met het broodkruim (oud brood even in de cutter malen) en smeer dit op de haasjes, zodat dit een korstje vormt.
Bak 20 min in een voorverwarmde oven van 180°.

Dien de vis op op een bedje van risotto. Werk af met een plukje groen.

Ook lekker
I Schelvishaasje met gestoofde prei
Verwijder het groen van de prei, snij hem in de lengte in 2, en snij dan reepjes van ongeveer 1 cm breed. ...
I Oesters met champagnesaus
Open de oesters en vang het sap op. ...
I Pasta Vongole
Ui, chilipepertje en knoflook aanstoven in olijfolie. ...
I Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes. ...