Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto


Type I Hoofdgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Kabeljauw
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Kabeljauwhaasje - wild - 4 x 200 gr
I
Rode pesto - 200 gr
I
Broodkruim - 1 eetlepel
I
Sjalot - 1
I
Witte wijn -
I
Risottorijst - 400 gr
I
Groentenbouillon -
I
Tomatensap/passata -
Bereiding
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst toe. Maak de risotto klaar zoals op de verpakking beschreven, maar vervang de helft van de bouillon door tomatensap/passata. Kruid naar smaak met peper en zout, en wat basilicum, oregano, ...

Plaats ondertussen de kabeljauwhaasjes in een ovenschotel. Vermeng de rode pesto met het broodkruim (oud brood even in de cutter malen) en smeer dit op de haasjes, zodat dit een korstje vormt.
Bak 20 min in een voorverwarmde oven van 180°.

Dien de vis op op een bedje van risotto. Werk af met een plukje groen.

Ook lekker
I Rogrolletje met spinazie en tomaat
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper ...
I Griet met duglérésaus en asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Pieterman met zuiderse puree
Bereid eerst de puree voor. Verwarm de torentjes in de microgolf zodat ze wat zachter worden. Natuurlijk kan je ook zelf eerst verse puree maken. ...
I Tartaar van coquilles op een bedje van munt en ...
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap. ...