Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto


Type I Hoofdgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Kabeljauw
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Kabeljauwhaasje - wild - 4 x 200 gr
I
Rode pesto - 200 gr
I
Broodkruim - 1 eetlepel
I
Sjalot - 1
I
Witte wijn -
I
Risottorijst - 400 gr
I
Groentenbouillon -
I
Tomatensap/passata -
Bereiding
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst toe. Maak de risotto klaar zoals op de verpakking beschreven, maar vervang de helft van de bouillon door tomatensap/passata. Kruid naar smaak met peper en zout, en wat basilicum, oregano, ...

Plaats ondertussen de kabeljauwhaasjes in een ovenschotel. Vermeng de rode pesto met het broodkruim (oud brood even in de cutter malen) en smeer dit op de haasjes, zodat dit een korstje vormt.
Bak 20 min in een voorverwarmde oven van 180°.

Dien de vis op op een bedje van risotto. Werk af met een plukje groen.

Ook lekker
I Mosseltjes op de BBQ
Mosseltjes op de BBQ zijn gemakkelijk en snel klaar te maken. Je kunt ze in een papillot draaien, maar nog veel gemakkelijk is om ze in een aluminium ...
I Griet met een korstje
Laat de spinazie ontdooien. Onder de panko vermeng je de knoflook en de fijn gesneden basilicum. Leg de grietfilet in een ovenschotel, kruid met peper ...
I Octopus met pasta en feta
Kook de pasta beetgaar met wat bouillon in het water voor extra smaak. Spoel de zeekraal af en laat uitlekken, en snij de feta in kleine brokjes. ...
I Tonijntartaar met zeewiersalade
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel. ...