Tartaar van coquilles op een bedje van munt en erwtjes


Type I Voorgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Sint Jacobsschelp
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
St-Jacobsschelp - vruchtjes - 8 stuks
Bestel bij STELOY
I
Fijne erwtjes Iglo - 1 kopje
I
Verse munt - 1 el
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teentje
Bestel bij STELOY
I
Limoen - 1 tl
I
Peper en zout - naar smaak
I
Postelein - ter afwerking
Bestel bij STELOY
I
Zure room 125 ml - 1 el
Bereiding
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap.

Vul een klein pannetje met een laagje water, breng aan de kook, voeg de doperwten toe en kook ze gaar (verse erwtjes 3 tot 5 minuten, bevroren erwtjes 1 minuut).

Doe de erwten, munt, knoflook, enkele druppels limoen, zout en peper in een blender en pureer tot het glad is.


Lepel de erwtenpuree op een bord, maak er een bedje van en plaats de coquilles daar bovenop en serveer. Werk af met enkele plukjes postelein (of gebruik nog wat van de munt) en een paar toefjes opgeklopte (zure) room.

Je kan de coquilles ook tot carpaccio snijden: leg ze een half uur in de diepvries, zodat ze hard worden, en dan kan je deze gemakkelijk dun snijden.
Ook lekker
I Tonijntartaar met zeewiersalade
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel. ...
I Apero glaasje met gerookte forelcreme
De gerookte forelfilet met de wasabi en een scheutje room in de cutter fijnmalen. ...
I Koud mosselhapje met vinaigrette
Maak een vinaigrette van alle ingrediënten, behalve de mosselen en de peterselie. ...
I Kabeljauw met een mosterdkorstje
De oven voorverwarmen tot 180°C en een ovenschotel inboteren. ...