Onderduiken.be

" />
Omegabaars en risotto met bloemkoolcreme en chorizocrumble


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Omegabaars
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Omegabaarsfilet - 8 filets
I
Cantharellen - 300 gr
I
Chorizo - 100 gr
Bestel bij STELOY
I
Zeekraal - 150 gr
I
Risottorijst - 300 gr
Bestel bij STELOY
I
Gesnipperde ui - 150 gr
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teen
I
Groentenbouillon - 6 dl
I
Melk - 1 L
Bestel bij STELOY
I
Bloemkool - 1
Bestel bij STELOY
I
Room - 20 cl
I
Peper en zout - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Crumble van chorizo:
Verwarm de oven voor op 100°C. Wanneer de oven warm is, leg je de plakjes chorizo op bakpapier en laat ze bakken in de oven, terwijl je de rest van het recept klaarmaakt.
De plakjes lijken niet hard genoeg te worden, maar zodra je ze uit de oven haalt, worden deze voldoende hard voor de crumble. Neem ze uit de oven en maak een crumble met de blender.

Risotto:
Verwarm de groentebouillon (bv. in de microgolfoven). Versnipper de ui (of sjalot) en plet de look.
Verhit een pot op het vuur en schenk een scheutje olijfolie in. Voeg de ui en de look toe en stoof ze aan.
Voeg de risotto toe en bak deze mee kort aan. Schenk vervolgens een scheut bouillon in. Roer af en toe in de pot en schenk bouillon bij wanneer nodig. Dit duurt ongeveer een 20-tal minuten tot de risotto klaar is. Maak ondertussen de bloemkoolcrème.

Bloemkoolcrème:
Verdeel de bloemkool in roosjes, spoel af en kook in de melk tot ze gaar zijn.
Giet de bloemkool af en mix fijn in de blender met een scheut room. Voeg een snuifje zout en peper en een beetje olijfolie toe. Laat verder rusten.

Omegabaars
Laat de omegabaars even rusten in olijfolie met een snuifje peper en zout.
Verhit de pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Schroei kort (ongeveer 1min.) de omegabaars aan de niet-velkant. Vervolgens draai je ze om en laat ze een 3-tal minuten verder bakken op de velkant, tot deze krokant is.

Afwerking
Blancheer de zeekraal kort in kokend water (niet gezouten!). Bak de cantharellen in een pan met boter.
Voeg naar smaak zout, peper en parmezaan (of andere kaas zoals Grano Padano) toe aan de risotto.
Gebruik je inspiratie van het moment en maak een mooi bordje met de risotto, cantharellen, bloemkoolcrème, omegabaars en chorizocrumble.


Bron: Onderduiken.be

Ook lekker
I Apero glaasje met gerookte forelcreme
De gerookte forelfilet met de wasabi en een scheutje room in de cutter fijnmalen. ...
I Stokvis op grootmoeders wijze
Neem een pan ( bij voorkeur met anti aanbaklaag). Kook de melk op en pocheer de vis 4 minuten erin. Haal de vis uit de pan met een spatel uit de melk ...
I Mosselsoepje met kerrie
De ui (in ringen) en het groen van de selder aanstoven in boter. Tijm, laurier en de mosselen toevoegen en op hoog vuur met deksel op de pot gedurende ...
I Tartaar van coquilles op een bedje van munt en ...
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap. ...