Onderduiken.be

" />
Omegabaars en risotto met bloemkoolcreme en chorizocrumble


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Omegabaars
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Omegabaarsfilet - 8 filets
I
Cantharellen - 300 gr
I
Chorizo - 100 gr
Bestel bij STELOY
I
Zeekraal - 150 gr
I
Risottorijst - 300 gr
Bestel bij STELOY
I
Gesnipperde ui - 150 gr
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teen
I
Groentenbouillon - 6 dl
I
Melk - 1 L
Bestel bij STELOY
I
Bloemkool - 1
Bestel bij STELOY
I
Room - 20 cl
I
Peper en zout - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Crumble van chorizo:
Verwarm de oven voor op 100°C. Wanneer de oven warm is, leg je de plakjes chorizo op bakpapier en laat ze bakken in de oven, terwijl je de rest van het recept klaarmaakt.
De plakjes lijken niet hard genoeg te worden, maar zodra je ze uit de oven haalt, worden deze voldoende hard voor de crumble. Neem ze uit de oven en maak een crumble met de blender.

Risotto:
Verwarm de groentebouillon (bv. in de microgolfoven). Versnipper de ui (of sjalot) en plet de look.
Verhit een pot op het vuur en schenk een scheutje olijfolie in. Voeg de ui en de look toe en stoof ze aan.
Voeg de risotto toe en bak deze mee kort aan. Schenk vervolgens een scheut bouillon in. Roer af en toe in de pot en schenk bouillon bij wanneer nodig. Dit duurt ongeveer een 20-tal minuten tot de risotto klaar is. Maak ondertussen de bloemkoolcrème.

Bloemkoolcrème:
Verdeel de bloemkool in roosjes, spoel af en kook in de melk tot ze gaar zijn.
Giet de bloemkool af en mix fijn in de blender met een scheut room. Voeg een snuifje zout en peper en een beetje olijfolie toe. Laat verder rusten.

Omegabaars
Laat de omegabaars even rusten in olijfolie met een snuifje peper en zout.
Verhit de pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Schroei kort (ongeveer 1min.) de omegabaars aan de niet-velkant. Vervolgens draai je ze om en laat ze een 3-tal minuten verder bakken op de velkant, tot deze krokant is.

Afwerking
Blancheer de zeekraal kort in kokend water (niet gezouten!). Bak de cantharellen in een pan met boter.
Voeg naar smaak zout, peper en parmezaan (of andere kaas zoals Grano Padano) toe aan de risotto.
Gebruik je inspiratie van het moment en maak een mooi bordje met de risotto, cantharellen, bloemkoolcrème, omegabaars en chorizocrumble.


Bron: Onderduiken.be

Ook lekker
I Asperges met zalm en krieltjes
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Tzar Caviar met gerookte zalm
Schik het zalmhaasje op een bord, met hierop een wolkje opgeklopte verse room, een lepeltje Tzar Caviar en werk af met bieslook of peterselie. ...
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Mosselsoepje met kerrie
De ui (in ringen) en het groen van de selder aanstoven in boter. Tijm, laurier en de mosselen toevoegen en op hoog vuur met deksel op de pot gedurende ...