Octopus met pasta en feta


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Inktvis
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Octopuspoot - voorgegaard - 500 gr
I
Tagliatelle - 500 gr
I
Sjalot - 1
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 à 3 teentjes
Bestel bij STELOY
I
Zeekraal - 200 gr
I
Feta - 200 gr
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Kook de pasta beetgaar met wat bouillon in het water voor extra smaak. Spoel de zeekraal af en laat uitlekken, en snij de feta in kleine brokjes. Verwarm diepe borden voor.

Snipper een sjalotje en pers de look. Stoof deze aan in een wok of diepe pan met een flinke scheut olijfolie . Snij ondertussen de inktvis in beetklare hapjes op een voor jou aangename grootte en voeg deze toe aan de pan wanneer de ui glazig wordt. Bak enkele minuten tot de inktvis warm is, doe er eventueel wat meer olijfolie bij. Voeg dan de rauwe (afgespoelde) zeekraal toe.

Giet de pasta af en verdeel over de warme borden. Doe hierover de inktvismengeling, en werk af met enkele brokjes feta naar smaak.



Ook lekker
I Tzar Caviar met gerookte zalm
Schik het zalmhaasje op een bord, met hierop een wolkje opgeklopte verse room, een lepeltje Tzar Caviar en werk af met bieslook of peterselie. ...
I Stokvis op grootmoeders wijze
Neem een pan ( bij voorkeur met anti aanbaklaag). Kook de melk op en pocheer de vis 4 minuten erin. Haal de vis uit de pan met een spatel uit de melk ...
I Oosterse mosselen in de wok
In wokolie de gember, knoflook en pijpajuin aanstoven. ...
I Kabeljauw met een mosterdkorstje
De oven voorverwarmen tot 180°C en een ovenschotel inboteren. ...