Octopus met zeewierpasta en feta en zwarte olijfjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Inktvis
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Octopuspoot - voorgegaard - 500 gr
Bestel bij STELOY
I
Pasta met wakame - 500 gr
I
Sjalot - 1
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 à 3 teentjes
Bestel bij STELOY
I
Zeekraal - 200 gr
I
Feta - 200 gr
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie - naar behoefte
I
Zwarte olijfjes - naar smaak
I
Zwarte peper - naar smaak
Bereiding
Kook de pasta beetgaar met wat bouillon in het water voor extra smaak. Spoel de zeekraal af en laat uitlekken, en snij de feta in kleine brokjes. Verwarm diepe borden voor.

Snipper een sjalotje en pers de look. Stoof deze aan in een wok of diepe pan met een flinke scheut olijfolie . Snij ondertussen de inktvis in beetklare hapjes op een voor jou aangename grootte en voeg deze toe aan de pan wanneer de ui glazig wordt. Bak enkele minuten tot de inktvis warm is, doe er eventueel wat meer olijfolie bij. Voeg dan de rauwe (afgespoelde) zeekraal en de olijfjes toe en laat nog even garen/warm worden. Kruid af met zwarte peper van de molen (geen zout gebruiken!)

Giet de pasta af en verdeel over de warme borden. Doe hierover de inktvismengeling en werk af met enkele brokjes feta naar smaak.

TIP: Ook koud is dit een lekker gerecht! Ideaal voor op warme zomerdagen, of de overschot als lunch de volgende dag!


Ook lekker
I Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen
Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter. ...
I Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes. ...
I Pasta Vongole
Ui, chilipepertje en knoflook aanstoven in olijfolie. ...
I Koud mosselhapje met vinaigrette
Maak een vinaigrette van alle ingrediënten, behalve de mosselen en de peterselie. ...