Gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groentjes en krieltjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Pladijs
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Pladijsfilets zonder vel - 6
I
Rozemarijn - 6
I
Citroentijm - 1
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 1
I
Peper -
I
Zout -
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 1
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1
Bestel bij STELOY
I
Krielaardappeltjes - 400gr
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Pladijsspiesjes
Snijd de pladijsfilets overlangs in twee. Rijg de 2 helften op een satéstokje en steek er een rozemarijntakje bij. Herhaal dit. Schik de spiesjes in een stoommandje. Leg er de tijm en citroenplakjes bij. Kruid met peper en zout. Stoom de visspiesjes gaar gedurende een 8-tal minuten.

Gegrilde groenten en krieltjes
Snijd de groenten en krielaardappelen in hapklare stukken. Leg ze in een bord, sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Verhit een pan en bak de groenten en krieltjes tot ze mooi gekleurd zijn.

Afwerking
Verdeel de gegrilde groenten en krielpatatjes over de borden. Schik er de pladijsspiesjes bij en een schijfje citroen.

Recept Ilse D’hooge
Ook lekker
I Hollandaisesaus
Klaar de boter. Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur.? ...
I Pieterman met zuiderse puree
Bereid eerst de puree voor. Verwarm de torentjes in de microgolf zodat ze wat zachter worden. Natuurlijk kan je ook zelf eerst verse puree maken. ...
I Pasta Vongole
Ui, chilipepertje en knoflook aanstoven in olijfolie. ...
I Zeetong meunière
Snij de aardappelen in 'tonnetje' (zie foto) en kook deze gaar in licht gezouten water. ...