Gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groentjes en krieltjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Pladijs
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Pladijsfilets zonder vel - 6
I
Rozemarijn - 6
I
Citroentijm - 1
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 1
I
Peper -
I
Zout -
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 1
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1
Bestel bij STELOY
I
Krielaardappeltjes - 400gr
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Pladijsspiesjes
Snijd de pladijsfilets overlangs in twee. Rijg de 2 helften op een satéstokje en steek er een rozemarijntakje bij. Herhaal dit. Schik de spiesjes in een stoommandje. Leg er de tijm en citroenplakjes bij. Kruid met peper en zout. Stoom de visspiesjes gaar gedurende een 8-tal minuten.

Gegrilde groenten en krieltjes
Snijd de groenten en krielaardappelen in hapklare stukken. Leg ze in een bord, sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Verhit een pan en bak de groenten en krieltjes tot ze mooi gekleurd zijn.

Afwerking
Verdeel de gegrilde groenten en krielpatatjes over de borden. Schik er de pladijsspiesjes bij en een schijfje citroen.

Recept Ilse D’hooge
Ook lekker
I Tajine met steenbolk en quinoa
Verwarm de oven voor op 180°. Snij alle groenten in groffe stukken. Kook de wortelen kort (zo'n 5 min) zodat ze al een beetje voorgegaard zijn. ...
I Tartaar van coquilles op een bedje van munt en ...
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap. ...
I Octopus met zeewierpasta en feta en zwarte ...
Kook de pasta beetgaar met wat bouillon in het water voor extra smaak. Spoel de zeekraal af en laat uitlekken, en snij de feta in kleine brokjes. ...
I Rode Poon met pasta en een tomatensausje
Zet een pot met water op voor de pasta. Voeg hier een blokje kippenbouillon aan toe, kwestie van de pasta een beetje meer smaak te geven. Je kan ook ...