schelvishaasjes zonder vel !

Bron: VISINFO.be
" />
Schelvis met tomaat en citroen


Type I Hoofdgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Schelvis
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Schelvismoot - wild - 800 gr
Bestel bij STELOY
I
Tomaten - 4
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 2
I
Boter - 100 gr
I
Peper en zout - naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten en citroenen in plakjes. Vet een ovenschotel in met boter.

Dep de schelvismoot goed droog, maak insnijdingen en steek hierin enkele plakjes tomaat en citroen. Leg de schelvismoot in de ovenschotel met de rest van de plakjes tomaat en citroen. Schik er enkele klontjes boter op en kruid met peper en zout.
Plaats 30 à 35 minuten in de oven op 200°C, lepel regelmatig jus erover.

Haal de vis van de graat, en schik hem met de groentjes op de borden . Serveer bijvoorbeeld met een smeuïge aardappelpuree!

TIP 1 : Zorg vooral dat de oven genoeg voorverwarmd is en de vis is drooggedept, anders komt er teveel vocht in de ovenschotel en kan de vis niet echt bakken, achteraf kan je de temperatuur weer wat zachter zetten.

TIP 2 : Geen zin in graten? Bestel dan gewoon schelvishaasjes zonder vel !

Bron: VISINFO.be
Ook lekker
I Forel met Gandaham in papillot
Laat de forellen fileren zonder vel en neem voor elke vis (2 filets) een vel aluminiumfolie. ...
I Mosselsoepje met kerrie
De ui (in ringen) en het groen van de selder aanstoven in boter. Tijm, laurier en de mosselen toevoegen en op hoog vuur met deksel op de pot gedurende ...
I Paasbrood met gerookte zalm
Bak het focacciabrood een kleine 10 min. in een voorverwarmde oven op 180°. ...
I Schelvishaasje met gestoofde prei
Verwijder het groen van de prei, snij hem in de lengte in 2, en snij dan reepjes van ongeveer 1 cm breed. ...