Pieterman met zuiderse puree


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Grote Pieterman
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Grote pieterman - 600 gr filets
Bestel bij STELOY
I
Aardappeltorentje - 4 stuks
Bestel bij STELOY
I
Tomaten - 2 stuks
Bestel bij STELOY
I
Pijpajuin - 4 stengels
I
Rode pesto - 4 koffielepels
Bereiding
Bereid eerst de puree voor. Verwarm de torentjes in de microgolf zodat ze wat zachter worden. Natuurlijk kan je ook zelf eerst verse puree maken.
Snijdt de pijpajuin en de tomaten in fijne blokjes en meng dit samen met de pesto onder de puree. Je kan de tomaten eventueel op eerst pellen.

Begin dan met het bakken van de vis. Maak eventueel insnijdingen in het visvel, zodat de filets minder opkrullen bij het bakken. Kruid af met peper en zout en provençaalse kruiden.
Bak de pietermanfilets op hun vel op een middelhoog vuur tot ze gaar zijn, eventueel onder een deksel zodat ze mooi langs elke kant garen.

Verwarm ondertussen de puree verder tot hij goed warm is.

Dresseer daarna met een serveerring de puree op het bord en leg de pietermanfilets erbij. Eventueel kan je er nog een extra lepeltje pesto bijdoen.
Ook lekker
I Hollandaisesaus
Klaar de boter. Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur.? ...
I Schelvishaasje met gestoofde prei
Verwijder het groen van de prei, snij hem in de lengte in 2, en snij dan reepjes van ongeveer 1 cm breed. ...
I Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst ...
I Oesters met champagnesaus
Open de oesters en vang het sap op. ...