San Marzano - Gran Trio Bianco

Bestel hier gemakkelijk uw Panklare Geep." />
Gepaneerde geep met asperges


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Geep
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Geep - panklaar - 600g
Bestel bij STELOY
I
Asperges - 1 bosje
I
paneermeel - 2 eetlepels
I
ei - 1
I
kervel - 2 eetlepels
I
suiker - snuifje
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 1
I
tarwemeel - 20g
I
boter - 20g
I
arachide olie -
Bestel bij STELOY
I
Room - 150ml
Bereiding
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk

Voorbereiding
Pers een halve citroen. Kuis ook de asperges en hak de kervel.


Bereiding
Kook de asperges gedurende 7 minuten in licht gezouten kokend water, waaraan u het citroensap en een snuifje suiker toegevoegd hebt. Laat de asperges uitlekken en bewaar het kookvocht.

Laat de boter smelten in een kookpan met dikke bodem, roer af en toe met een houten lepel. Voeg de bloem toe en laat indikken tot een lichtgele roux.
Blijf roeren en voeg beetje bij beetje het kookvocht van de asperges en de room toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur. Indien saus nog te dik lijkt, voeg nog wat extra room toe. Voeg de gehakte kervel en zout en peper naar smaak bij de saus en houd warm op een laag vuur.

Warm de arachideolie op tot 175 graden. Klop een ei. Bestrooi de geepfilets met zout en peper, wentel ze in het geklopte ei en vervolgens in het paneermeel. Bak ze in de hete arachideolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.


Afwerking
Schik de gepaneerde filets op een voorverwarmde dienschotel met de hete asperges. Overgiet met de saus en dien onmiddellijk op.


Wijnsuggestie: San Marzano - Gran Trio Bianco

Bestel hier gemakkelijk uw Panklare Geep.
Ook lekker
I Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst ...
I Asperges met zalm en krieltjes
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen
Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter. ...
I Vistajine met safraan en gember
Olijfolie in de tajine verhitten en daarin de ajuin en de wortelen aanstoven. ...