Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk
Voorbereiding
Pers een halve citroen. Kuis ook de asperges en hak de kervel.
Bereiding
Kook de asperges gedurende 7 minuten in licht gezouten kokend water, waaraan u het citroensap en een snuifje suiker toegevoegd hebt. Laat de asperges uitlekken en bewaar het kookvocht.
Laat de boter smelten in een kookpan met dikke bodem, roer af en toe met een houten lepel. Voeg de bloem toe en laat indikken tot een lichtgele roux.
Blijf roeren en voeg beetje bij beetje het kookvocht van de asperges en de room toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur. Indien saus nog te dik lijkt, voeg nog wat extra room toe. Voeg de gehakte kervel en zout en peper naar smaak bij de saus en houd warm op een laag vuur.
Warm de arachideolie op tot 175 graden. Klop een ei. Bestrooi de geepfilets met zout en peper, wentel ze in het geklopte ei en vervolgens in het paneermeel. Bak ze in de hete arachideolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Afwerking
Schik de gepaneerde filets op een voorverwarmde dienschotel met de hete asperges. Overgiet met de saus en dien onmiddellijk op.
Wijnsuggestie:
San Marzano - Gran Trio Bianco
Bestel hier gemakkelijk uw
Panklare Geep.