Scampi s met roomsaus


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Scampi 16/20 easy-peel Black tiger - 1 kilo - 8 p.p.
Bereiding
Gerecht voor 2 personen.

Ingrediënten
- Boter
- Peper en Zout
- Scampis
- Curry Ketchup
- Zakje Curry Knorr
- Cognac
- Peterselie

1. Ontdarm en pel de Scampi's
2. Bak de scampi's 1 a 2 minuten per kant in een grote pan, kruid goed met peper en zout.
3. Verlaag het vuur naar middel hoog en doe 6 lepels curry ketchup in de pan
4. Neem een zakje curry van knorr en doe dit in de pan
5. Doe een scheutje cognac in de pan
6. Roer dit door elkaar en voeg hierbij 250g room toe.
7. Proef het geheel en kruid bij als het nodig is.
8. Doe de Scampi's terug in de pan en verwarm nog even en strooi wat peterselie om het af te maken;

Bijgerecht:
- Brood of Frietjes of Gebakken aardappeltjes in de oven. (voor de lekkere saus!)
Ook lekker
I Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen
Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter. ...
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Apero glaasje met gerookte forelcreme
De gerookte forelfilet met de wasabi en een scheutje room in de cutter fijnmalen. ...
I Tartaar van coquilles op een bedje van munt en ...
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap. ...