Scampi s met roomsaus


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Scampi 16/20 easy-peel Black tiger - 1 kilo - 8 p.p.
Bereiding
Gerecht voor 2 personen.

Ingrediënten
- Boter
- Peper en Zout
- Scampis
- Curry Ketchup
- Zakje Curry Knorr
- Cognac
- Peterselie

1. Ontdarm en pel de Scampi's
2. Bak de scampi's 1 a 2 minuten per kant in een grote pan, kruid goed met peper en zout.
3. Verlaag het vuur naar middel hoog en doe 6 lepels curry ketchup in de pan
4. Neem een zakje curry van knorr en doe dit in de pan
5. Doe een scheutje cognac in de pan
6. Roer dit door elkaar en voeg hierbij 250g room toe.
7. Proef het geheel en kruid bij als het nodig is.
8. Doe de Scampi's terug in de pan en verwarm nog even en strooi wat peterselie om het af te maken;

Bijgerecht:
- Brood of Frietjes of Gebakken aardappeltjes in de oven. (voor de lekkere saus!)
Ook lekker
I Zwaardvis met aardappelpuree met tomaat en ...
Snipper de ui en de look en stoof glazig in wat olijfolie. ...
I Mosseltjes op de BBQ
Mosseltjes op de BBQ zijn gemakkelijk en snel klaar te maken. Je kunt ze in een papillot draaien, maar nog veel gemakkelijk is om ze in een aluminium ...
I Tzar Caviar met gerookte zalm
Schik het zalmhaasje op een bord, met hierop een wolkje opgeklopte verse room, een lepeltje Tzar Caviar en werk af met bieslook of peterselie. ...
I Tajine met steenbolk en quinoa
Verwarm de oven voor op 180°. Snij alle groenten in groffe stukken. Kook de wortelen kort (zo'n 5 min) zodat ze al een beetje voorgegaard zijn. ...