Gerecht voor 2 personen - gemakkelijk
Voorbereiding
Verwarm uw oven voor op 180°C.
Schub de zeebrasem en verwijder de ingewanden en leg de visjes opzij. (U kunt deze vis ook panklaar bij ons bestellen, met of zonder kop, zodat u geen extra kuiswerk meer heeft)
Pel de rode uien, laat deze heel.
Kerf de vijgen aan de bovenkant met een mesje in (in een kruis, zie foto voor resultaat).
Spoel ook even de vijgenbladeren schoon indien nodig.
Bereiding
Breng wat gezouten water aan de kook en blancheer de rode uien 2 minuten. Laat ze nadien afkoelen onder de kraan en even uitlekken.
Bestrooi de zeebrasem en vijgen met zout en peper. Leg de vis, vijgen, rode uien en vijgenbladeren in een ovenschaal. Besprenkel alles met de olijfolie en verdeel de boter in kleine stukjes erover.
Zet 15 minuten in de oven op 180°C, maar bedruip de vis regelmatig met de gesmolten boter van in de schaal.
Haal de vis na 15 minuten uit de oven en schenk de vijgenazijn erover. Indien u geen vijgenazijn heeft, is balsamicoazijn ook erg lekker. Zet de vis nadien nog 10 minuten in de oven. Bedruip opnieuw regelmatig.
Afwerking
Verwijder de vijgenbladeren en serveer direct. Smakelijk!
Zeer lekker met een aardappel in de schil of een torentje puree. Bestel hier gemakkelijk uw
Aardappeltorentjes.
Een heerlijke wijn bij dit gerecht is de
Pietershof - Chardonnay
Bron recept: Gazet van Antwerpen