San Marzano - Talo Verdeca



STELOY verkoopt enkel maatjes tijdens het echte seizoen. Dit loopt doorgaans van juni tot september." />
Hollandse maatjes in limoenmarinade


Type I Voorgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Haring
Ingrediƫnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Hollandse Nieuwe maatjes - 8 stuks
Bestel bij STELOY
I
Limoen - 3 stuks
I
Jeneverbessen - 1 theelepel
Bestel bij STELOY
I
Kappertjes surfines - 1 theelepel
I
Rode ui - 2 stuks
I
Arachideolie - 15cl
I
Zwarte peperbolletjes - 1 theelepel
Bereiding
Voorgerecht voor 4 personen - gemakkelijk


Voorbereiding
Snijd 1 limoen in schijfjes en pers de 2 andere limoenen uit.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Kneus de jeneverbessen en de peperbolletjes met de zijkant van een mes.
Meng de arachideolie met het limoensap in een kom. Voeg er de kappertjes, gekneusde jeneverbessen en peperbolletjes aan toe.

Bereiding
Leg de maatjes (volledig of eventueel in stukjes) in een diepe schaal en verdeel er de uienringen en plakjes limoen over. Overgiet dit alles met de marinade. Laat 30 min tot maximum 1 uur marineren in de koelkast.

Afwerking
Haal de maatjes een kwartiertje voor het opdienen uit de koelkast. Serveer met enkele schijfjes ui en limoen.


Een heerlijke wijn bij dit voorgerecht is de San Marzano - Talo Verdeca



STELOY verkoopt enkel maatjes tijdens het echte seizoen. Dit loopt doorgaans van juni tot september.
Ook lekker
I Scampi s met roomsaus
Gerecht voor 2 personen. ...
I Zuiders stoofpotje van hondshaai
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
I Apero glaasje met gerookte forelcreme
De gerookte forelfilet met de wasabi en een scheutje room in de cutter fijnmalen. ...
I Rogrolletje met spinazie en tomaat
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper ...