Gazpacho met handgepelde garnalen en stro-aardappeltjes


Type I Soepen
Duur I 20-30 min
Vissoort I Grijze Noordzeegarnaal
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Grijze garnalen handgepeld - groot - 200 gr
Bestel bij STELOY
I
Komkommer - 1 (geschild)
Bestel bij STELOY
I
Tomaten - 7
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 2
I
Rode chilipeper - 1/2
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 3
I
Dragonazijn - 1/4 dl
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie - 1/2 dl
I
Worcestersaus - 2 tl
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 teentjes
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1
Bestel bij STELOY
I
Aubergine - 1
Bestel bij STELOY
I
Provençaalse kruiden - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Aardappelen - 2 (geschild, geraspt)
I
Peper & zout - naar smaak
Bereiding
Mix alle ingrediënten voor de gazpacho (komkommer, 4 tomaten, 1 ui, chilipeper, 1 paprika, dragonazijn, olijfolie, Worcestersaus, 1 lookteentje) samen. Passeer door een fijne zeef en kruid af met peper en zout.

Pel de andere ui, paprika’s en tomaten. Snij alle groenten voor de ratatouille in fijne stukken. Warm olijfolie op in een pan. Stoof eerst de ui, aubergine en geplette look. Voeg na 1 minuut de andere groenten toe behalve de tomaten. Laat alles afkoelen. Voeg nu ook de tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en Provençaalse kruiden.

Frituur de geraspte aardappeltjes op 160°C totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze goed uitlekken en voeg wat zout toe. Hou ze warm. *

Lepel in een diep bord wat ratatouille en schep de gazpacho daarrond. Schik de garnalen er mooi naast en leg de gefrituurde aardappeltjes er bovenop.

* STELOY-tip: in plaats van gefrituurde aardappeltjes kun je ook gebakken uitjes gebruiken (verkrijgbaar bij STELOY)

Bron: VLAM.be
Ook lekker
I Kabeljauw met een mosterdkorstje
De oven voorverwarmen tot 180°C en een ovenschotel inboteren. ...
I Asperges op Vlaamse wijze met grijze garnalen
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Oosterse mosselen in de wok
In wokolie de gember, knoflook en pijpajuin aanstoven. ...