Gazpacho met handgepelde garnalen en stro-aardappeltjes


Type I Soepen
Duur I 20-30 min
Vissoort I Grijze Noordzeegarnaal
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Grijze garnalen handgepeld - groot - 200 gr
Bestel bij STELOY
I
Komkommer - 1 (geschild)
Bestel bij STELOY
I
Tomaten - 7
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 2
I
Rode chilipeper - 1/2
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 3
I
Dragonazijn - 1/4 dl
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie - 1/2 dl
I
Worcestersaus - 2 tl
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 teentjes
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1
Bestel bij STELOY
I
Aubergine - 1
Bestel bij STELOY
I
Provençaalse kruiden - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Aardappelen - 2 (geschild, geraspt)
I
Peper & zout - naar smaak
Bereiding
Mix alle ingrediënten voor de gazpacho (komkommer, 4 tomaten, 1 ui, chilipeper, 1 paprika, dragonazijn, olijfolie, Worcestersaus, 1 lookteentje) samen. Passeer door een fijne zeef en kruid af met peper en zout.

Pel de andere ui, paprika’s en tomaten. Snij alle groenten voor de ratatouille in fijne stukken. Warm olijfolie op in een pan. Stoof eerst de ui, aubergine en geplette look. Voeg na 1 minuut de andere groenten toe behalve de tomaten. Laat alles afkoelen. Voeg nu ook de tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en Provençaalse kruiden.

Frituur de geraspte aardappeltjes op 160°C totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze goed uitlekken en voeg wat zout toe. Hou ze warm. *

Lepel in een diep bord wat ratatouille en schep de gazpacho daarrond. Schik de garnalen er mooi naast en leg de gefrituurde aardappeltjes er bovenop.

* STELOY-tip: in plaats van gefrituurde aardappeltjes kun je ook gebakken uitjes gebruiken (verkrijgbaar bij STELOY)

Bron: VLAM.be
Ook lekker
I Stokvis op grootmoeders wijze
Neem een pan ( bij voorkeur met anti aanbaklaag). Kook de melk op en pocheer de vis 4 minuten erin. Haal de vis uit de pan met een spatel uit de melk ...
I Zeetong meunière
Snij de aardappelen in 'tonnetje' (zie foto) en kook deze gaar in licht gezouten water. ...
I Rode poon met kruidenrisotto en zeekraal
Snipper het sjalotje en het teentje knoflook fijn en fruit in olijfolie, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. ...
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...