Mosselsoepje met kerrie


Type I Soepen
Duur I 30-40 min
Vissoort I Mossel
Ingrediënten voor 4 personen
I
Droge witte wijn (bv. STELOY huiswijn) - 4 dl
Bestel bij STELOY
I
Zeeuwse Mosselen Jumbo - 2 kilo
I
Witte selder - 1
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1 grote
I
Tijm & laurier -
I
Peper & zout -
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1/2
Bestel bij STELOY
I
Wortelen - 1 dikke
I
Kerriepoeder - naar eigen smaak
Bereiding
De ui (in ringen) en het groen van de selder aanstoven in boter. Tijm, laurier en de mosselen toevoegen en op hoog vuur met deksel op de pot gedurende 3 min koken.
Wijn toevoegen en nog zo'n 5 min koken tot mosselen open zijn maar niet volledig gaar ( ze worden later nog even opgewarmd in de soep).
Laten afkoelen, mosselen uit de schelpen halen en kookvocht zeven.

De courgette, de wortelen en het wit van de selder in fijne blokjes (brunoise) hakken en aanstoven in beetje boter, tijm en 1/4 van het kookvocht. Apart zetten.

Soepje maken met de rest van het mosselkookvocht, de room en het kerriepoeder. Goed laten doorkoken, vuur afzetten en pas daarna er de mosselen in laten opwarmen (niet meer laten doorkoken!).
De soep serveren in voorverwarmde kommetjes of borden, een flinke schep van de groenten (eerst nog even opwarmen in de micro), een lepel van de uit de soep geviste mosselen en de soep zelf.

Afwerken met een plukje peterselie en wat kerriepoeder.




Ook lekker
I Oosterse mosselen in de wok
In wokolie de gember, knoflook en pijpajuin aanstoven. ...
I Schelvis met tomaat en citroen
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten en citroenen in plakjes. Vet een ovenschotel in met boter. ...
I Tzar Caviar met gerookte zalm
Schik het zalmhaasje op een bord, met hierop een wolkje opgeklopte verse room, een lepeltje Tzar Caviar en werk af met bieslook of peterselie. ...
I Fishburger Deluxe
Mix de mayonaise met de wasabi naar smaak. Ook kan je bij STELOY kant- en-klare wasabi mayonaise kopen. ...