Mosselsoepje met kerrie


Type I Soepen
Duur I 30-40 min
Vissoort I Mossel
Ingrediënten voor 4 personen
I
Droge witte wijn (bv. STELOY huiswijn) - 4 dl
Bestel bij STELOY
I
Zeeuwse Mosselen Jumbo - 2 kilo
I
Witte selder - 1
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1 grote
I
Tijm & laurier -
I
Peper & zout -
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1/2
Bestel bij STELOY
I
Wortelen - 1 dikke
I
Kerriepoeder - naar eigen smaak
Bereiding
De ui (in ringen) en het groen van de selder aanstoven in boter. Tijm, laurier en de mosselen toevoegen en op hoog vuur met deksel op de pot gedurende 3 min koken.
Wijn toevoegen en nog zo'n 5 min koken tot mosselen open zijn maar niet volledig gaar ( ze worden later nog even opgewarmd in de soep).
Laten afkoelen, mosselen uit de schelpen halen en kookvocht zeven.

De courgette, de wortelen en het wit van de selder in fijne blokjes (brunoise) hakken en aanstoven in beetje boter, tijm en 1/4 van het kookvocht. Apart zetten.

Soepje maken met de rest van het mosselkookvocht, de room en het kerriepoeder. Goed laten doorkoken, vuur afzetten en pas daarna er de mosselen in laten opwarmen (niet meer laten doorkoken!).
De soep serveren in voorverwarmde kommetjes of borden, een flinke schep van de groenten (eerst nog even opwarmen in de micro), een lepel van de uit de soep geviste mosselen en de soep zelf.

Afwerken met een plukje peterselie en wat kerriepoeder.




Ook lekker
I Herfstslaatje met lotte
De lotte kruiden met peper en zout en in de bacon wikkelen. ...
I Oesters met champagnesaus
Open de oesters en vang het sap op. ...
I Kabeljauw met een mosterdkorstje
De oven voorverwarmen tot 180°C en een ovenschotel inboteren. ...
I Tartaar van coquilles op een bedje van munt en ...
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap. ...