Tonijntartaar met zeewiersalade


Type I Aperitiefhapje
Duur I 10-20 min
Vissoort I Tonijn geelvin
Ingredi├źnten voor 4 personen
I
Tonijn filet Geelvin - 350 gr
Bestel bij STELOY
I
Limoen - 1 (sap + zestes)
Bestel bij STELOY
I
Pijpajuin - 4 stuks
I
Peper en zout -
I
Zeewiersalade - Chuka wakame 100 gram - 100 gr
Bestel bij STELOY
I
Nori zeewier snacks 10 g - 4 velletjes
Bestel bij STELOY
I
Wasabi - naar smaak
I
Chips uit de Zee - decoratief
Bereiding
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel.
Limoenzeste en sap van de limoen samen met de fijngesneden pijpajuin mengen onder de tartaar.
Afkruiden met peper, zout en wasabi.

Met behulp van een dresseerring serveren samen met een toefje wasabi, een beetje van de kant en klare wakame-salade en een pikant norivelletje.
Je kan de tartaar ook serveren in de zeewierchips als origineel aperitiefhapje.

Ook is dit recept perfect uitvoerbaar met verse zalmfilet!

Ook lekker
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Rogrolletje met spinazie en tomaat
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper ...
I Griet met een korstje
Laat de spinazie ontdooien. Onder de panko vermeng je de knoflook en de fijn gesneden basilicum. Leg de grietfilet in een ovenschotel, kruid met peper ...
I Hollandaisesaus
Klaar de boter. Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur.? ...