Ondertussen de champignons in schijfjes en het witlof fijngesneden in boter aanstoven. Laten afkoelen, kruiden en samen met de gemengde sla over 4 diepe borden verdelen.

Op elk bord 2 stukjes vis schikken en afwerken met peterselie. Eventueel nog olijfolie en notenolie op tafel zetten voor de sla. " />
Herfstslaatje met lotte


Type I Salades
Duur I 10-20 min
Vissoort I Lotte - staartvis of zeeduivel
Ingrediënten voor 4 personen
I
Lotte-staartvis of zeeduivel - 4 medaillons
I
Bacon - 4 sneetjes
Bestel bij STELOY
I
Champignon Parijse - 200 gr
Bestel bij STELOY
I
Witloof - 4 stronkjes
I
Gemengde sla - voor 4 bordjes
I
Peper en zout -
I
Indiase marinade -
I
Boter -
Bereiding
De lotte kruiden met peper en zout en in de bacon wikkelen. Op de bakplaat van de oven leggen (zie Vis bakken in de oven bij de rubriek "Visweetjes"), met marinade bestrijken en 10 min bakken op 200°C.

Ondertussen de champignons in schijfjes en het witlof fijngesneden in boter aanstoven. Laten afkoelen, kruiden en samen met de gemengde sla over 4 diepe borden verdelen.

Op elk bord 2 stukjes vis schikken en afwerken met peterselie. Eventueel nog olijfolie en notenolie op tafel zetten voor de sla.
Ook lekker
I Schelvis met tomaat en citroen
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten en citroenen in plakjes. Vet een ovenschotel in met boter. ...
I Hollandaisesaus
Klaar de boter. Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur.? ...
I Rode poon met kruidenrisotto en zeekraal
Snipper het sjalotje en het teentje knoflook fijn en fruit in olijfolie, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. ...
I Apero glaasje met gerookte forelcreme
De gerookte forelfilet met de wasabi en een scheutje room in de cutter fijnmalen. ...