Oosterse mosselen in de wok


Type I Voorgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Mossel
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Gebakken mosselen in een tempurajasje - 2 kg
I
Citroengras - 4 takjes
Bestel bij STELOY
I
Pijpajuin - 1 bussel gesnipperd
I
Koriander - 1 bussel fijgesneden
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teentje gesnipperd
I
gember - 1 koffielepel fijngesneden
I
Kokosmelk - naar eigen smaak
I
Wokolie -
Bereiding
In wokolie de gember, knoflook en pijpajuin aanstoven.


De gespoelde mosselen toevoegen en goed omroeren op een hoog vuur.
Kokosmelk toevoegen, even laten doorkoken, deksel op de pan en het vuur een beetje lager zetten.


In ongeveer 8 min. de mosselen gaar koken. Opschudden en afwerken met de koriander. Serveren met stokbrood.


STELOY-tip: Als je meer kokosmelk toevoegt maak je van dit voorgerecht een soepje.
Ook lekker
I Aspergeroomsoep
Breng in een grote pot ongeveer 3 liter bouillon aan de kook. ...
I Rode Poon met pasta en een tomatensausje
Zet een pot met water op voor de pasta. Voeg hier een blokje kippenbouillon aan toe, kwestie van de pasta een beetje meer smaak te geven. Je kan ook ...
I Oesters met champagnesaus
Open de oesters en vang het sap op. ...
I Mosselsoepje met kerrie
De ui (in ringen) en het groen van de selder aanstoven in boter. Tijm, laurier en de mosselen toevoegen en op hoog vuur met deksel op de pot gedurende ...