Oosterse mosselen in de wok


Type I Voorgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Mossel
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Gebakken mosselen in een tempurajasje - 2 kg
I
Citroengras - 4 takjes
Bestel bij STELOY
I
Pijpajuin - 1 bussel gesnipperd
I
Koriander - 1 bussel fijgesneden
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1 teentje gesnipperd
I
gember - 1 koffielepel fijngesneden
I
Kokosmelk - naar eigen smaak
I
Wokolie -
Bereiding
In wokolie de gember, knoflook en pijpajuin aanstoven.


De gespoelde mosselen toevoegen en goed omroeren op een hoog vuur.
Kokosmelk toevoegen, even laten doorkoken, deksel op de pan en het vuur een beetje lager zetten.


In ongeveer 8 min. de mosselen gaar koken. Opschudden en afwerken met de koriander. Serveren met stokbrood.


STELOY-tip: Als je meer kokosmelk toevoegt maak je van dit voorgerecht een soepje.
Ook lekker
I Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen
Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter. ...
I Zeebaars met asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Zeetong meunière
Snij de aardappelen in 'tonnetje' (zie foto) en kook deze gaar in licht gezouten water. ...