Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Schelvis
Ingrediënten voor 4 personen
I
Schelvishaasje zonder vel - 4 x 150gr
Bestel bij STELOY
I
Witloof - 6 stronkjes
I
Boter - 125 gr
Bestel bij STELOY
I
Amandelschilfers - 125 gr
I
Bieslook - gesnipperd
Bestel bij STELOY
I
Eieren - 1 dooier
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
I
Nootmuskaat - naar smaak
I
Peper & zout - naar smaak
Bereiding
Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak het witloof goudbruin op vrij hoog vuur en laat het dan beetgaar stoven.

Maak een panade: meng zachte boter (op kamertemperatuur), amandelen en fijngehakte bieslook.
Kruid de schelvisfilets met peper en zout. Beleg de schelvisfilets met een laag panade en laat ze zachtjes garen onder de grill gedurende enkele minuten.

Klop een eidooier op samen met een scheutje water. Zet op een zacht vuur en blijf kloppen tot een schuimige massa is ontstaan. Haal de pan van het vuur en giet er al kloppend in een fijn straaltje olijfolie bij. Kruid met peper en zout.

Schik het witloof en de schelvisfilets op de borden. Lepel er de saus omheen.

Bron: VLAM.be
Ook lekker
I Griet met duglérésaus en asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Zwaardvis met aardappelpuree met tomaat en ...
Snipper de ui en de look en stoof glazig in wat olijfolie. ...
I Oosterse mosselen in de wok
In wokolie de gember, knoflook en pijpajuin aanstoven. ...
I Pieterman met zuiderse puree
Bereid eerst de puree voor. Verwarm de torentjes in de microgolf zodat ze wat zachter worden. Natuurlijk kan je ook zelf eerst verse puree maken. ...