Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Schelvis
Ingrediënten voor 4 personen
I
Schelvishaasje zonder vel - 4 x 150gr
Bestel bij STELOY
I
Witloof - 6 stronkjes
I
Boter - 125 gr
Bestel bij STELOY
I
Amandelschilfers - 125 gr
I
Bieslook - gesnipperd
Bestel bij STELOY
I
Eieren - 1 dooier
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
I
Nootmuskaat - naar smaak
I
Peper & zout - naar smaak
Bereiding
Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak het witloof goudbruin op vrij hoog vuur en laat het dan beetgaar stoven.

Maak een panade: meng zachte boter (op kamertemperatuur), amandelen en fijngehakte bieslook.
Kruid de schelvisfilets met peper en zout. Beleg de schelvisfilets met een laag panade en laat ze zachtjes garen onder de grill gedurende enkele minuten.

Klop een eidooier op samen met een scheutje water. Zet op een zacht vuur en blijf kloppen tot een schuimige massa is ontstaan. Haal de pan van het vuur en giet er al kloppend in een fijn straaltje olijfolie bij. Kruid met peper en zout.

Schik het witloof en de schelvisfilets op de borden. Lepel er de saus omheen.

Bron: VLAM.be
Ook lekker
I Rode poon met kruidenrisotto en zeekraal
Snipper het sjalotje en het teentje knoflook fijn en fruit in olijfolie, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. ...
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Tonijntartaar met zeewiersalade
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel. ...
I Kabeljauw met een mosterdkorstje
De oven voorverwarmen tot 180°C en een ovenschotel inboteren. ...