kant-en-klaar kopen, of zelf maken.

Schik de asperges op een bord, met hierop het stuk zalm en de krielaardappeltjes ernaast. Giet de saus erover en werk af met gesnipperde peterselie.

Ook lekker met warmgerookte zalmhaasjes of zalmcarpaccio ipv gegrilde zalm." />
Asperges met zalm en krieltjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Zalm
Ingrediënten voor 4 personen
I
Zalmfilet - 4 x 150gr
Bestel bij STELOY
I
Krielaardappeltjes - 800 gram
Bestel bij STELOY
I
Asperges - 20 stuks
I
Hollandaisesaus - 250ml
Bestel bij STELOY
I
Gesnipperde peterselie -
Bereiding
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Snij ook de onderkant van de asperges af (Tip: hou de schillen bij om aspergesoep te maken! Maak de soep direct, of vries ze in tot je voldoende schillen hebt).

Stoom of kook de asperges. Stomen vraagt ongeveer 15 min.
Om asperges te koken vul je een kookpot met koud water met een snuifje zout. Leg de asperges in het koude water en verhit de pot op een zacht vuur. Breng het water tot het kookpunt en zet vervolgens het vuur af.
Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het warme water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie asperges.
Proef even en controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende zacht. Schep de asperges uit het water en laat uitlekken op een propere keukendoek (het kookwater kun je dan meteen gebruiken om de aspergeschillen in af te koken; in dit water zitten al smaak- en voedingsstoffen).

Gaar ook de krielaardappeltjes in ruim gezouten water. Eens het water kookt, hebben ze slechts 5 à 10 min. nodig.

Bak de zalmfilet rosé in een grillpan, en verwarm ondertussen de Hollandaisesaus. Deze kun je kant-en-klaar kopen, of zelf maken.

Schik de asperges op een bord, met hierop het stuk zalm en de krielaardappeltjes ernaast. Giet de saus erover en werk af met gesnipperde peterselie.

Ook lekker met warmgerookte zalmhaasjes of zalmcarpaccio ipv gegrilde zalm.
Ook lekker
I Herfstslaatje met lotte
De lotte kruiden met peper en zout en in de bacon wikkelen. ...
I Rogrolletje met spinazie en tomaat
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper ...
I Vistajine met safraan en gember
Olijfolie in de tajine verhitten en daarin de ajuin en de wortelen aanstoven. ...