Mosseltjes op de BBQ


Type I Voorgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Mossel
Ingredi├źnten voor 4 personen
I
Zeeuwse Mosselen Jumbo - 2 kilo
Bestel bij STELOY
I
Soepselder - 4 stengels
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - enkele ringen
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 tenen
I
Witte wijn - naar smaak
I
Rozemarijn - 1 tl
Bestel bij STELOY
I
Laurierblaadjes - 4 stuks
I
Peper - naar smaak
Bereiding
Mosseltjes op de BBQ zijn gemakkelijk en snel klaar te maken. Je kunt ze in een papillot draaien, maar nog veel gemakkelijk is om ze in een aluminium bakje klaar te maken. Dit gerecht is heerlijk als voorgerechtje, maar natuurlijk ook mogelijk als hoofdgerecht of als aperitiefhapje!

Verdeel de mosseltjes over 4 alu-bakjes (reken, afhankelijk van de grootte van het bakje, dus op 500 gr per bakje). Verdeel de uirringen en de selder in fijne stukjes over de bakjes, alsook de look en de kruiden.
Werk af met een scheut witte wijn en een draai van de pepermolen.

Span aluminium folie over de bakjes, zodat ze goed afgesloten zijn en de mosseltjes als het ware gestoomd worden.
Gaar ongeveer 10 - 15 min. op een middelhoog vuur, tot alle mosselen openstaan, en de bakjes kunnen zo op tafel!
Ook lekker
I Gestoomde hondshaai met tomaat mozzarella en ...
Spoel de hondshaai met water, droog af, kruid met peper en zout. Stoom deze 6 min. in stoompot of steamer (alternatief: koken in gezouten water ...
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Oesters met champagnesaus
Open de oesters en vang het sap op. ...
I Hollandse maatjes in limoenmarinade
Voorgerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...