Visweetjes
Leuke tips en weetjes die altijd van pas kunnen komen!
Vis voorkomt astma en allergieën

Door kinderen veel vis en fruitige groenten te laten eten op jonge leeftijd kan de kans op astma en allergieën sterk worden teruggedrongen, en zelfs worden voorkomen. Dit blijkt uit een Spaans onderzoek onder 460 kinderen dat gedurende een periode van 7 jaar heeft gelopen.

 

Uit dit onderzoek naar het verband tussen voedingsgewoonten enerzijds en astma + allergieën anderzijds blijkt niet alleen dat een gezond dieet gezondheidsklachten kan beperken en voorkomen bij jonge kinderen.

 

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat het eten van veel vis tijdens de zwangerschap de kans op astma en allergieën flink verkleind. Dus een zwangere vrouw die veel vis eet, kan de gezondheid van haar kind in positieve zin beïnvloeden.

 

Welke voedingsmiddelen?

 

De kinderen werden vanaf de zwangerschap tot 6½ jaar gevolgd. Kinderen die meer dan 40 gram fruitige groenten per dag aten hadden bijna geen last van astma. Fruitige groenten zijn onder andere: tomaten, aubergines, komkommer, groene bonen en courgettes.

 

Kinderen die meer dan 60 gram vis per dag aten hadden bovendien veel minder last van inhalatie-allergieën, zoals voor graspollen (hooikoorts) en katten-enzymen (kattenallergie). Zo blijkt maar weer dat goede voeding erg belangrijk is; zeker ook voor kinderen op jonge leeftijd.

 

Bron: Salusi.nl

 

1-1 van 1 resultaten
Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min min
Vissoort I Omegabaars
Laatst bekeken recepten